Χιλιάδες Σύροι παρευρέθηκαν σήμερα (21/11) στις κηδείες δέκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας με στόχο περιφέρειες που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο στη βόρεια Συρία, έκανε γνωστό ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι, οι περισσότεροι Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους απ’ αυτά τα πλήγματα στις επαρχίες της Ράκα και της Χασακέ (βορειοανατολική Συρία) καθώς και του Χαλεπιού (βόρεια), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία. Υπάρχουν επίσης περισσότεροι από 70 τραυματίες. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 31 νεκρούς και 40 τραυματίες την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία, η οποία στοχοθέτησε επίσης κουρδικές περιφέρειες στο Ιράκ, ανακοίνωσε πως η αεροπορική επιχείρησή της είχε στόχο περιφέρειες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που κατηγορούνται από την Άγκυρα για την επίθεση στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Στη Συρία, τα τουρκικά πλήγματα είχαν στόχο μεθοριακές ζώνες που ελέγχονται από την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (YPG), κυρίως τις πόλεις Κομπάνι (βόρεια Συρία) και Αλ-Μαλικίγια (βορειοανατολική Συρία).

Σήμερα στην Αλ-Μαλικίγια χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία 11 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις επιδρομές εναντίον ενός ηλεκτρικού σταθμού, ανάμεσα στους οποίους ένας δημοσιογράφος κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σοροί των θυμάτων ήταν καλυμμένοι με την κόκκινη, κίτρινη και πράσινη κουρδική σημαία. «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν», φώναξε το πλήθος.

«Ικετεύουμε τον κόσμο και όλους αυτούς που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα» να βάλουν τέλος στις επιθέσεις της Τουρκίας «που μας στοχοθετεί με τα αεροπλάνα της και τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά της», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη διάρκεια της κηδείας ο 58χρονος Σααμπάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης