Συρία: Τουλάχιστον δέκα άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 11:11
Συρία: Τουλάχιστον δέκα άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας -σύμμαχος της Συρίας- κοντά σε έναν φούρνο και μια κλινική στην επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων από τον βομβαρδισμό εναντίον της Αρίχα, μιας πόλης της επαρχίας αυτής της βορειοδυτικής Συρίας, όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επιχείρηση εναντίον του τελευταίου προπυργίου των Σύρων ανταρτών.

Πλέον ο απολογισμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ τις τελευταίες 24 ώρες έφτασε τους 21.

Ένας γιατρός, εντελώς καλυμμένος από σκόνη, βγήκε φωνάζοντας από την κλινική Σάμι μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε ζημιές στους τοίχους του κτηρίου, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν στην ίδια περιοχή, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο βομβαρδισμός εξαπολύθηκε την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις σημειώνουν προόδους στην Ιντλίμπ, καθώς χθες Τετάρτη έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν. Πλέον βρίσκονται βόρεια αυτής της πόλης και κατευθύνονται προς την Σαρακέμπ, η οποία εκκενώθηκε σχεδόν εντελώς τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Η Σαρακέμπ βρίσκεται, όπως και η Μααρέτ αλ Νούμαν, στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ5, ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 11:24