Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια πολυκατοικία κατέρρευσε στην πόλη Χαλέπι της βόρειας Συρίας την Κυριακή. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν ανθρώπους που πιστεύεται ότι είναι ακόμη θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πενταώροφο κτίριο στη συνοικία Σέιχ Μακσούντ της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας κατέρρευσε λόγω διαρροών νερού που αποδυνάμωσαν τα θεμέλιά του, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα από τα πολλά κτίρια που κατέρρευσαν τα τελευταία χρόνια στο Χαλέπι, το οποίο υπέστη το κύριο βάρος των εντατικών ρωσικών και συριακών αεροπορικών βομβαρδισμών περιοχών υπό τον έλεγχο των ανταρτών έως ότου εκδιώχθηκαν οι αντάρτες πριν από έξι χρόνια.

Οι εργασίες για την ανακαίνιση κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιά από τον πόλεμο γίνονται σε πολλές περιπτώσεις και πληρώνονται από τους ντόπιους, λένε οι κάτοικοι.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αργή ανάκαμψη και τις δυσκολίες στον πόλεμο και τις δυτικές κυρώσεις. Αρνήθηκε ότι μεταχειρίστηκε τις περιοχές που ανακαταλήφθηκαν διαφορετικά από αυτές που παρέμειναν υπό τον έλεγχό της καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου και είπε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση των κανονικών υπηρεσιών σε όλες τις περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης