Εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες πραγματοποίησαν, την Παρασκευή, διαδήλωση εντός καταυλισμού στην Ιορδανία, όπου έχουν καταφύγει λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας τους.

Κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να επέμβει, προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Ιορδανία, με περισσότερους από 100.000 να έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς προς την Τουρκία. Παράλληλα, πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, με το καθεστώς Assad να φωτογραφίζει «ξένο δάκτυλο» στις συμπλοκές με τους αντικαθεστωτικούς. Μέχρι στιγμής, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει υιοθετήσει κάποιο ψήφισμα το οποίο θα ασκήσει έντονη πίεση προς τον πρόεδρο της ασιατικής χώρας να σταματήσει τις εχθροπραξίες καθώς Ρωσία και Κίνα συνεχίζουν να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη Δαμασκό, έχοντας ασκήσει ήδη δύο φορές το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο).

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης