Ένας Σύρος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον θέσης κοντά στη Δαμασκό, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

«Σήμερα (Τετάρτη), στη 01:30 (σ.σ. 00:30 ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση, με ομοβροντίες πυραύλων από τη βόρεια Γαλιλαία που είχαν στόχο τις δυνάμεις μας της αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Νάμπι Χαμπίλ», κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας εξουδετέρωσε κάποιους από τους πυραύλους», όμως οι υπόλοιποι «έκαναν έναν (στρατιώτη) μάρτυρα και τραυμάτισαν (άλλους) τρεις, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει για τις πληροφορίες που μετέδωσε το SANA.

Την Παρασκευή, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις παραστρατιωτικών υποστηριζόμενων από το Ιράν στην κεντρική Συρία, στην επαρχία Χάμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι από αυτούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα το 2011, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις του Ιράν, παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, ιδίως της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, καθώς και του συριακού στρατού.

Το ισραηλινό επιτελείο σπάνια αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, στον οποίο ενεπλάκησαν στην πορεία διάφορες ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 380.000 ανθρώπους, ενώ μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Πηγές: AΜΠΕ, AFP, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης