Τέσσερις Σύροι, μέλη ιατρικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γαλλία, σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε ιατρικό κέντρο στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ Ένωση Οργανώσεων Αρωγής και Ιατρικής Περίθαλψης (UOSSM).

Δύο νοσηλευτές και δύο τραυματιοφορείς έχασαν τη ζωή τους στην επιδρομή αυτή που έπληξε χθες, στις 23.00 τοπική ώρα, το ιατρικό κέντρο στην περιοχή Χαν Τουμάν, ενώ ακόμη ένας νοσηλευτής είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η UOSSM. Μέλη της ΜΚΟ είναι γιατροί της συριακής διασποράς που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν θύματα κάτω από τα ερείπια, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην επιδρομή σκοτώθηκαν επίσης «εννέα μέλη του Στρατού της Κατάκτησης» που εργάζονταν στο ιατρικό κέντρο.

Το Παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει την εθνικότητα των αεροσκαφών που μετείχαν στις επιδρομές, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Reuters, που επίσης επικαλείται το Παρατηρητήριο, την επίθεση πραγματοποίησαν συριακά και ρωσικά αεροπλάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης