Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν σήμερα σε νέες αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού εναντίον της Ανατολικής Γούτα, ενός θύλακα των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν κυρίως στόχο τη συνοικία Χαμουρίγια κατά την τρίτη συνεχόμενη ημέρα των επιχειρήσεων του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα, προκαλώντας τον θάνατο συνολικά 120 ανθρώπων από τη Δευτέρα, επεσήμανε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στη Χαμουρίγια», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Επίσης είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν από επιδρομές που εξαπολύθηκαν εναντίον δύο ακόμη συνοικιών της Ανατολικής Γούτα, προπυργίου των Σύρων ανταρτών που πολιορκείται από τον συριακό στρατό από το 2013, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Τουλάχιστον 80 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών εδώ και μήνες στον θύλακα αυτό των ανταρτών, που ωστόσο περιλαμβάνεται σε μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης που έχουν δημιουργηθεί στη Συρία προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης