Εννέα μαχητές οργανώσεων πιστών στη Δαμασκό και στον Ιρανό σύμμαχό της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες αργά το βράδυ στην περιοχή της Παλμύρας στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που στόχευσαν με αρκετούς πυραύλους αυτές τις οργανώσεις πιστές στη Δαμασκό και στο Ιράν σκότωσαν τρεις Σύρους και έξι αλλοδαπούς», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει την ταυτότητα των μη Σύρων μαχητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισραηλινή επίθεση στόχευσε στρατιωτικές θέσεις πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην έρημο της Παλμύρας, ανέφερε το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, τα ισραηλινά αεροπλάνα χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Στη Δαμασκό, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι οι αντιαεροπορικές συστοιχίες κατέρριψαν πυραύλους που εκτόξευσε η ισραηλινή αεροπορία στην περιοχή της Παλμύρας. Στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στη γειτονική του Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα σε αυτή τη χώρα κατά των δυνάμεων της Δαμασκού, αλλά και κατά των δυνάμεων των συμμάχων της, που είναι το Ιράν και η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εχθροί του εβραϊκού κράτους. Παρόμοιες επιδρομές διεξήχθησαν στις 31 Μαρτίου στην επαρχία Χομς, όπου βρίσκεται η Παλμύρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ, το οποίο επιβεβαιώνει σπάνια επιχειρήσεις του στη Συρία, δηλώνει κάθε τόσο ότι δεν θα αφήσει τη Συρία να μετατραπεί σε προγεφύρωμα της Τεχεράνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης