Οι τραυματίες που παραμένουν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς δεν θα απομακρυνθούν το Σάββατο, καθώς απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου με τις συριακές Αρχές και την αντιπολίτευση.

«Οι διαπραγματεύσεις […] που είχαν ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου δεν κατέληξαν σε απτά αποτελέσματα σήμερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Δαμασκό, Σάλεχ Νταμπάκεχ. «Κατά συνέπεια, δυστυχώς, δεν θα γίνει καμία εκκένωση σήμερα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο διεθνής οργανισμός «θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Αρχές και την αντιπολίτευση, προκειμένου να μπει στο Μπάμπα Αμρ» και να παραλάβει τους τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος παρέλαβαν επτά γυναίκες και παιδιά από το Μπάμπα Αμρ, που σφυροκοπείται εδώ και τρεις εβδομάδες από τον στρατό. Δεν μπόρεσαν όμως να βγάλουν από την περιοχή τους δύο τραυματισμένους Δυτικούς δημοσιογράφους, ούτε τα άψυχα σώματα των δύο συναδέλφων τους που σκοτώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμα Συρία: Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης