Αεροπορικά πλήγματα, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην επαρχία Κουνέιτρα στη νότια Συρία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν 24 ώρες έπειτα από μια αντίστοιχη επίθεση στην επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο της οικογένειας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, από την οποία σκοτώθηκε ένας άμαχος και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «τα ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο την 90ή ταξιαρχία του συριακού στρατού και θέσεις του δυνάμεων του καθεστώτος κοντά στην πόλη Τζουμπάτα αλ Κάχαμπ στο βόρειο τμήμα της Κουνέιτρα, κοντά στο κατεχόμενο Γκολάν».

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στο συριακό έδαφος, με στόχο θέσεις του καθεστώτος Άσαντ αλλά και των ιρανικών δυνάμεων όπως και του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχους του συριακού στρατού.

Χθες τα ξημερώματα «ισραηλινή επίθεση προκάλεσε τον θάνατο ενός αμάχου και τον τραυματισμό έξι άλλων, ανάμεσά τους ένα παιδί και η μητέρα του», όπως και «υλικές ζημιές σε εργοστάσιο παρασκευής πλαστικών», είχε μεταδώσει χθες το πρακτορείο SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης