Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι στην περίπτωση που γίνει η συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάλιβαν υπογράμμισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας. Στόχος είναι να «προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, ώστε η Μαδρίτη να δώσει ώθηση στις υποψηφιότητές τους, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας».

Τέλος, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, ότι ο Μπάιντεν παρακολουθεί «πολύ στενά» την έντονη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης