Ένα μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter συνετρίβη στη Σικελία λίγα λεπτά μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ της Ιταλικής πολεμικής αεροπορίας.

Όπως μεταδίδει η Ιταλική La Repubblica, ένα μαχητικό Eurofighter από την 37η πτέρυγα συνετρίβη σε απόσταση πέντε μίλια από την αεροπορική  βάση ενώ ξεκινούσε τη διαδικασία προσέγγισης για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τράπανι. Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πιλότος βρέθηκε ζωντανός, ωστόσο παραμένει αγνοούμενος και γίνεται μεγάλη έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon, ένα μονοθέσιο μαχητικό αναχαίτισης πολλαπλών ρόλων το οποίο συνετρίβη στις εκβολές του ποταμού Μπίργκι κοντά στο τουριστικό κέντρο Rocche Draele.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συναγερμός σήμανε στις 7 ώρα Ελλάδας με το αεροδρόμιο του Τράπανι να κλείνει τις πτήσεις για τα επιβατικά αεροσκάφη. Μάλιστα η πτήση Dat από την Pantelleria, η οποία επρόκειτο να προσγειωθεί στο Μπίργκι μετά τις 7 το απόγευμα, κατευθύνθηκε Παλέρμο.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του τμήματος 82 Σαρ για να συντονίσει τις έρευνες από ψηλά, ενώ στο σημείο της συντριβής έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες, ασθενοφόρα και άλλα μέσα για βοήθεια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης