Οι αρχές του Λιβάνου αναγνώρισαν έναν δεύτερο ύποπτο για την βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό από την οποία σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντικατασκοπείας δήλωσαν ότι θεωρούν πως ο πρώτος δράστης ήταν ο Αντνάν Μούσα αλ Μοχάμεντ, ένας παλαιστίνιος που ζούσε κοντά στη Σιδώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στη Σιδώνα κατοικούσε και ο άλλος καμικάζι, ο Μουίν Αμπού Νταχέρ, σύμφωνα με τις αρχές. Ο πατέρας του Αμπού Νταχέρ είπε στις αρχές ότι θεωρεί πως ο γιός του εμπλέκεται στην επίθεση όταν ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός από τους υπόπτους. Εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι ο γιός του είναι ο δεύτερος καμικάζι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Λιβάνου.

Μία οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα, η λιβανέζικη οργάνωση Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Τρίτης, μία από τις φονικότερες σε σειρά επιθέσεων με στόχο προπύργια της Χεζμπολάχ και σιιτών στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες.

Η οργάνωση ανέφερε ότι πραγματοποίησε την επίθεση ως αντίποινα για την στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ στη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο Αμπού Νταχέρ ήταν υποστηρικτής του σεϊχη Αχμέντ αλ Ασίρ, ενός κήρυκα από τη Σιδώνα, γνωστού για τα πύρινα κηρύγματά του κατά της Χεζμπολάχ.

Το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων, που παρακολουθεί τις τζιχαντιστικές απειλές, ανακοίνωσε ότι Αμπού Νταχέρ παρακολουθούσε ιστοσελίδες που συνδέονται με την αλ Κάιντα και είχε εκδηλώσει επιθυμία να πεθάνει σε επίθεση αυτοκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης