Μέγα σκάνδαλο ταλανίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο μετά τη σύλληψη του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από τις αστυνομικές αρχές στα πλαίσια έρευνας διαφθοράς. 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Efe, η αστυνομία πέρασε «χειροπέδες» στον Angel María Villar Llona αλλά και τον γιο του, Gorka. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Villar, πρώην ποδοσφαιριστής, εκτελεί χρέη προέδρου στην ομοσπονδία από το 1988. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν και άλλες συλλήψεις, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το περιστατικό. 

Την έρευνα έχει αναλάβει το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας και η εισαγγελία διαφθοράς. 
Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι παραποιήσεις εγγράφων και η κατάχραση χρημάτων που προορίζονταν για διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Μέχρι στιγμής, ο 67χρονος Villar τηρεί σιγή ισχύος για το περιστατικό ενώ σε δηλώσεις δεν έχουν προχωρήσει ούτε οι δικηγόροι του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Villar, η αντρική εθνική ομάδα έχει κερδίσει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Θεωρείται, μάλιστα, μια από τις πιο «εμβληματικές» φυσιογνωμίες του ισπανικού ποδοσφαίρου. 

Ο Μάικλ Γκαρσία, που ηγήθηκε της έρευνας, έγραψε ότι ο Villar του ζήτησε να αποκαλύψει ποιος τον κατηγόρησε. Όταν ο δικηγόρος αρνήθηκε, ο πρόεδρος Villar του είπε ότι έχει μεγάλο θράσος και τον «προειδοποίησε» να μην συνεχίσει την έρευνά του. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης