Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια των ιταλικών Αρχών κατέληξε εκ νέου ο «οδοντίατρος», όπως τον αποκαλούν, της ιταλικής Κόζα Νόστρα, Μαριάνο Αζάρο, με το παρατσούκλι «Αμερικάνος».

Ο ισχυρός άνδρας της μαφίας της επαρχίας του Τράπανι στη Σικελία είχε αποφυλακιστεί το 2018 κι από τότε οι Αρχές τον παρακολουθούσαν λόγω των επαφών του με άλλα μέλη της σικελικής μαφίας. Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν οι έρευνες, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, είχε ιδρύσει και μια εταιρεία με σκοπό να διαχειρίζεται ένα παράνομο οδοντιατρικό κέντρο και να τοποθετήσει εκεί την αδελφή του και τη νύφη του. Παράλληλα προσπαθούσε με τις γνωριμίες του το οδοντιατρείο αυτό να έχει συνεργασία και με το περιφερειακό κέντρο υγείας του Τράπανι, έτσι ώστε να μπορούν να εκδίδουν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Στο εγχείρημα αυτό τον βοηθούσε η Μαρία Αμάτο, συμβολαιογράφος, γυναίκα του μαφιόζου Ρόκο Κόπολα, ο οποίος οργάνωνε τις συναντήσεις του σημερινού άφαντου πιο ισχυρού κάπο της Σιτσιλιάνικης Μαφίας, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Στο κόλπο με την εταιρεία συμμετείχε κι ένας γιατρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αζάρο, ο οποίος γεννήθηκε στο Castellammare del Golfo της Σικελίας το 1950, μπήκε γρήγορα στον κατάλογο των 35 πιο επικίνδυνων φυγάδων στην Ιταλία, ενώ συνελήφθη στις 18 Απριλίου του 1997. Λόγω των διασυνδέσεών του με την Κόζα Νόστρα στις ΗΠΑ είχε το παρατσούκλι «Αμερικάνος».

Οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα, ήταν φυγάς από το 1994, όταν πραγματοποιήθηκε και η επιχείρηση «Petrov» κατά της Κόζα Νόστρα, συγκεκριμένα στην επαρχία του Τράπανι. Στη Σικελία είναι περισσότερο γνωστός ως «ο οδοντίατρος».

Ο Αζάρο κατηγορήθηκε για δολοφονίες, για διακίνηση όπλων κ.ά. Σύμφωνα με την ιταλική Δικαιοσύνη θεωρήθηκε ειδικός στα εκρηκτικά, ενώ τον κατηγόρησαν και για τη δολοφονία του εισαγγελέα του Τράπανι, Gingiacomo Ciaccio Montalto.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες και τις παρακολουθήσεις, ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Πάολο Ρουτζιρέλο τον χαιρετoύσε με δύο φιλιά, ενώ ο δήμαρχος του Πατσέκο (πόλη κοντά στο Τράπανι) τον δεχόταν στο γραφείο του στο δημαρχείο και τον αποκαλούσε «Δον Μαριάνο».

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας με τον Μαριάνο Αζάρο

Ο 70χρονος Αζάρο συνελήφθη από τους καραμπινιέρι του Τράπανι σε μια επιχείρηση με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Αντόνιο Μερόλα. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης συνελήφθη και το τοπικό αφεντικό της Κόζα Νόστρα στην πόλη Πατσέκο, Καρμέλο Σαλέρνο, ο οποίος φέρεται να μεσολαβεί στον πρώην βουλευτή για τη δουλειά που ήθελε να στήσει ο Αζάρο. Πάολο ΡουτζιρέλοΑπό την πλευρά του ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε αναλάβει τη γραφειοκρατική διαδικασία της υπόθεσης, καθώς επίσης είχε υποσχεθεί και παρέμβαση σε κρατικούς φορείς για τo οδοντιατρείο. Σημειώνεται πως ο πρώην βουλευτής έχει κατηγορηθεί πως έκανε δουλειές και έπαιρνε ψήφους από τοπικούς μαφιόζους και τους υποστηρικτές τους. 

To βίντεο από τις παρακολουθήσεις  που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιταλικές Αρχές:

 

Όσον αφορά στην εμπλοκή του δημάρχου του Πατσέκο, Τζιουζέπε Σκαρτσέλα, από τις έρευνες προκύπτει ότι υποδέχθηκε τον Αζάρο στο γραφείο του και του έδωσε πιστοποιητικά για τον πεθερό του.

Το βίντεο από τη σύλληψη του Αζάρο:

 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης