Ο γνωστός για τις ακτιβιστικές του δράσεις Τζoρτζ Κλούνεϊ συνελήφθη λίγο μετά τις 16.30 (ώρα Ελλάδος) για τη συμμετοχή του σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον.

Τζορτζ και Νικ Κλούνει την ώρα που τους περνούν τις χειροπέδεςΟ γνωστός ηθοποιός είχε καταγγείλει και στο παρελθόν την εμφύλια εμπόλεμη κατάσταση από την οποία πλήττεται η χώρα τα τελευταία χρόνια- είχε μάλιστα ταξιδέψει με τον πολεμικό ανταποκριτή και πατέρα του Νικ Κλούνεϊ στο Νότιο Σουδάν, γυρίζοντας ένα ντοκιμαντέρ, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την αμερικανική κοινή γνώμη για την επικρατούσα κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός διαμαρτυρήθηκε έξω από την πρεσβεία της Αφρικανικής χώρας για τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της από την ίδια την κυβέρνηση. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των ΗΠΑ, όπως ο γερουσιαστής Τζιμ Μόραν, ο συγγραφέας Τζον Πρέντεργκαστ, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ΙΙΙ και ο Νικ Κλούνεϊ.

Η αιτία της σύλληψής τους είναι η παραμονή τους σε περιοχή ιδιοκτησίας της πρεσβείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Κλούνεϊ λίγο πριν τη σύλληψή του, δίνει συνέντευξη έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στα αμερικανικά ΜΜΕ για την αιτία της διαμαρτυρίας του

O Κλούνεϊ με χειροπέδες οδηγείται στο περιπολικό

Δείτε το βίντεο της σύλληψης του ίδιου και του πατέρα του:

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης