Η μητέρα του ήρωα της Τυνησίας, του μικροπωλητή που η αυτοκτονία του ήταν η… σπίθα για να ξεσπάσει η Αραβική Άνοιξη συνελήφθη μετά από επίθεση σε έναν δικαστικό υπάλληλο.

Όπως, δήλωσε ο Σαλέμ Μπουαζίζι, αδελφός του Μοχάμεντ Μπουαζίζι του οποίου ο θάνατος έγινε σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους, η μητέρα του κατηγορείται για δήθεν επίθεση εναντίον ενός υπαλλήλου στην Σίντι Μπουζίντ την πόλη της κεντρικής Τυνησίας, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό αποτελεί προσβολή για τη μητέρα του μάρτυρα», είπε απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της μητέρας του, Μανουμπία. Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τυνησίας δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.

Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι αυτοπυρπολήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 μετά από την ενέργεια της αστυνομίας να του κατασχέσει το εμπόρευμα και πέθανε μετά από ένα μήνα.
 
Η αυτοκτονία του προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε όλη την Τυνησία, αναγκάζοντας τον δικτάτορα Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί να εγκαταλείψει τη χώρα στις 14 Γενάρη του 2011.

Η πτώση του Μπεν Αλί προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και πυροδότησε εξεγέρσεις που ανέτρεψαν τελικά τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Λιβύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης