Τα ηγετικά στελέχη του Podemos και των συμμάχων του συναντώνται, σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αναλύσουν το απογοητευτικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Ισπανία, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν στην αριστερή συμμαχία την δεύτερη θέση, πίσω από το Λαϊκό Κόμμα.

«Δεν καταφέραμε να κινητοποιήσουμε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει εμάς στις 20 Δεκεμβρίου», παραδέχτηκε πριν από τη συνάντηση αυτή η Καρολίνα Μπεσκάνσα, που είναι μέλος της διοικητικής επιτροπής του Podemos, μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση. «Φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι οι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν άλλα κόμματα, απλώς έμειναν στο σπίτι τους», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το κόμμα θα πρέπει να αναλύσει τους λόγους που δεν κινητοποιήθηκαν οι υποστηρικτές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνασπισμός Unidos Podemos, που αποτελείται από το Podemos, τα περιφερειακά κόμματα με τα οποία συνεργάζεται και την Ενωμένη Αριστερά (IU), συγκέντρωσε ποσοστό 21,1% στις εκλογές και κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω από το PP και τους Σοσιαλιστές (PSOE). Τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων έδιναν, λανθασμένα, στον αριστερό συνασπισμό, την δεύτερη θέση.

Δεν αναμένεται να γίνει καμία ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, στην έδρα του Podemos στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης