Συνάντηση Τζόνσον-Μέρκελ στο Λονδίνο στις 2 Ιουλίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 15:34
Συνάντηση Τζόνσον-Μέρκελ στο Λονδίνο στις 2 Ιουλίου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα υποδεχθεί στις 2 Ιουλίου τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εν μέσω εντάσεων μετά το Brexit και αβεβαιοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξέλιξη του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Downing Street.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν μια σειρά από θέματα, κυρίως η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, αλλά και η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Downing Street.

Την Τετάρτη, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από το γερμανικό Κοινοβούλιο οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ (στις οποίες δεν ανήκει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο) να συμφωνήσουν στην επιβολή καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στην Ευρώπη. Το στέλεχος αυτό, που αρχικά εμφανίστηκε στην Ινδία, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό.

Παρά την εξέλιξη της εμβολιαστικής του εκστρατείας, με 6 στους 10 ενηλίκους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο εδώ και μερικές εβδομάδες με εκτόξευση κρουσμάτων που αποδίδονται στο στέλεχος Δέλτα. Με πάνω από 128.000 θανάτους, η χώρα κατέγραψε χθες περισσότερα από 16.700 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 15:36