Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος τον ενημέρωσε για διάφορα θέματα της μεγάλης Επαρχίας του, όπως η πορεία των εργασιών αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, εθνικού προσκυνήματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η διατήρηση αλώβητης της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ταυτότητας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστόνη, και τα σχετικά ζητήματα με το Ταμείο Σύνταξης των κληρικών στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την αίσια έκβαση της περιπέτειας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και μάλιστα εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επαναβεβαίωση, από την αρμόδια επιτροπή για την ανώτατη εκπαίδευση στις πολιτείες της Νέας Αγγλίας, της πλήρους ακαδημαϊκής αναγνώρισης των δύο ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έφθασε στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη Κυριακή προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, που έχει οριστεί για το Σάββατο 20 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, στη Χαλκηδόνα, και να λάβει μέρος στη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα, με χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχήθηκε σε όλες και σε όλους «Ευλογημένη Τεσσαρακοστή», ενώ σημείωσε ότι «ευρισκόμενος στο Φανάρι με τον πνευματικό πατέρα όλων μας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναλογίζομαι ότι το ταξίδι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι γεμάτο πνευματική χαρά και ολοκληρώνεται με την επιστροφή στην οικία του πατρός».

Σε άλλο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος ότι το εξωτερικό του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν θα έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως ενόψει της θλιβερής 20ής επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου 2021, τονίζει ότι «ο ιερός ναός αναδεικνύεται ως ένα κενοτάφιο για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και η οδυνηρή απώλεια ζωών, μαζί με τα λιγοστά λείψανα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, αποδίδουν στον ιερό ναό έναν ακόμα σκοπό. Ο ιερός ναός αποτελεί καταφύγιο μνήμης και τόπο ιερού προσκυνήματος και αυτό αποτελεί μεγάλη ευθύνη για την ελληνική ορθόδοξη κοινότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης