Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι θα έχουν σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, συνομιλίες για την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, που μονογράφηκε τον περασμένο μήνα.

«Αναμένουμε διάλογο για συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε η συμφωνία να εφαρμοστεί» δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug η εκπρόσωπος της κα Άστον, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα διεξήχθησαν δύο συναντήσεις σε επίπεδο ομάδων εργασίας, εστιασμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά έληξαν χωρίς αποτέλεσμα, αν και ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Βελιγραδίου Ντέγιαν Παβίτσεβιτς είπε ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, την περασμένη Παρασκευή, υπήρξε προσέγγιση θέσεων όσον αφορά στην ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες.

«Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου – Πρίστινας» δήλωσε η κα Κοτσιγιάντσιτς και υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό και για τους όρους που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Σερβία, ώστε να ξεκινήσει φέτος τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ε.Ε..

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης