Η σύμβουλός του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, Μπουτάινα Σάαμπαν, υποστήριξε σήμερα πως η χθεσινή αεροπορική επίθεση από τη διεθνή συμμαχία κατά θέσεων του συριακού στρατού ήταν “σκόπιμη”, αλλά πρόσθεσε πως η χώρα της παραμένει προσηλωμένη στην κατάπαυση του πυρός.

“Πιστεύουμε πως η επίθεση ήταν σκόπιμη, διότι κανένα δεδομένο στο θέατρο των επιχειρήσεων καταδεικνύει πως ό,τι συνέβη οφείλεται σε λάθος, ή σε ατύχημα”, πρόσθεσε η ίδια σε τηλεφωνικές δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Όλα ήσαν προσχεδιασμένα. Ο Ισλαμικός Στρατός ήταν ενήμερος και μόλις άρχισε να προελαύνει οι αεροπορικές επιδρομές σταμάτησαν”, υποστήριξε η Σάαμπαν.

Από τις επιδρομές της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο αεροδεόμιο του Ντέιρ Εζόρ, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 90 στρατιώτες, οι ισλαμιστές επωφελήθηκαν για να προελάσουν στο στρατηγικής σημασίας όρος Θούρντα. Εάν κατόρθωναν να το καταλάβουν, τότε το πυροβολικό τους θα κατόρθωνε να αποτελέσει κίνδυνο για τα συριακά μαχητικά, που απογειώνονται από το αεροδρόμιο.

Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι υπάρχει μία συνενοχή μεταξύ των ΗΠΑ και του ΙΚ, η σύμβουλος του Άσαντ απάντησε “ακόμη κι η Ρωσία έχει φθάσει στο τρομακτικό τούτο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία σύμπλευση”.
“Από την έναρξή της εμείς επιμένουμε πως η αμερικανική επέμβαση δεν έχει στόχο της το ΙΚ. Δεν πλήττουν το Ισλαμικό Κράτος, μόνον οι ρωσικές δυνάμεις το χτυπούν”, πρόσθεσε η Σάαμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στην εκεχειρία, η οποία θα τηρηθεί έως τη λήξη της. Ίσως η κατάπαυση στη συνέχεια να παραταθεί, ίσως να υπάρξει κι άλλη συμφωνία. Η πολιτική κατάσταση είναι πολύ ρευστή”, τόνισε η σύμβουλος του Σύρου προέδρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης