Τον κώδωνα του κινδύνου εξάλειψης του μουσουλμανικού κόσμου που συνεπάγονται οι πρακτικές της βρετανικής κυβέρνησης κρούουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Μολονότι οι πρακτικές που ακολουθούνται από την Βρετανική ηγεσία έχουν συμβάλλει στην μείωση της πιθανότητας ενσωμάτωσης ακραίων φανατικών στις τάξεις του ISIS, η αναφορά του συμβουλίου της Ευρώπης προειδοποιεί πως οι πρακτικές που εφαρμόζονται υποθάλπουν τη δυσαρέσκεια εντός των μουσουλμανικών κοινοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα οι ειδικοί βρετανοί εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται πως η στρατηγική που εφαρμόζεται αποτελεί την καλύτερη στον κόσμο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν πως το τελευταίο διάστημα απέτρεψαν πάνω από 150 μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS σε Ιράκ και Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί «τοξικό» τον τρόπο που οι βρετανικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν το εν λόγω ζήτημα με Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες να σημειώνουν πως η πολιτική αυτή οδηγεί σε άνοδο του εθνικισμού και του ρατσισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, όπως τονίζει το αρμόδιο τμήμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περαιτέρω προσοχή πρέπει να δοθεί στους εκπαιδευτικούς χώρους, το εθνικό σύστημα υγείας και τα συμβούλια πολιτών όπου εκκολάπτονται επικίνδυνες συμπεριφορές και τάσεις ακραίων ιδεολογιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης