Η εμφάνιση και μόνο του Ασάνζ καθώς οι Βρετανοί αστυνομικοί τον έσερναν έξω από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, έδειχνε έναν άνθρωπο καταβεβλημένο πρόωρα γερασμένο και ατημέλητο.

Tο φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Daily Mail» από τον χώρο που ζούσε ο Ασάνζ όλα αυτά τα χρόνια στο εσωτερικό της πρεσβείας, προδήλως καταδεικνύουν άτομο με έντονη ψυχική ανισορροπία που προκλήθηκε προφανώς, από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό του στην πρεσβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελεύθερος μεν αλλά φυλακισμένος δε, ο Ασάνζ συμπεριφερόταν χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του κανόνες υγιεινής, αλλά και χωρίς να δίνει σημασία για τους γύρω του.

Άφηνε στοίβες άπλυτα πιάτα και σκεύη στην κουζίνα, πετούσε τα λερωμένα ρούχα του παντού αλλά και το σημαντικότερο, πάνω στους τοίχους βρέθηκαν περιττώματά του.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είχε επιλέξει να καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του καταρχήν στη Σουηδία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, αλλά φαίνεται πως κατέβαλε το τίμημα αυτού του ιδιότυπου εγκλεισμού στο ακέραιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του είχαν γίνει επανειλημμένως συστάσεις, αλλά ο συνιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ φαίνεται ότι τις αγνοούσε πλήρως.

Κι όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, η βίαιη απομάκρυνσή του από την πρεσβεία έγινε δεκτή με ανακούφιση από το προσωπικό της πρεσβείας, ακόμη και από τον ίδιο τον πρέσβη του Εκουαδόρ.

«Όταν ο Ασάνζ ήθελε να γίνει δυσάρεστος, πετούσε λερωμένα εσώρουχα του δεξιά και αριστερά σε όλους τους χώρους και γέμιζε με περιττώματα τους τοίχους. Έπρεπε συχνά να του υπενθυμίζουμε να τραβά το καζανάκι της τουαλέτας κάτι που δεν έκανε» είπε ο Jaime Marchan, πρέσβης του Εκουαδόρ στη Βρετανία.

Ο Jaime Marchan, πρέσβης του Εκουαδόρ στη Βρετανία

Δείτε τη στιγμή που οι άνδρες της αστυνομίας βγάζουν σηκωτό τον Ασάνζ από την πρεσβεία:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης