Σύμπραξη δυνάμεων με τις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου επιδιώκει το Κ.Σ.ΕΔΕΚ, με στόχο τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Κινήματος, πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, κάνοντας λόγο για ανάγκη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό και επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου των Επαρχιακών Επιτροπών της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο κ. Ομήρου είπε πως το Κίνημα εγκαινιάζει, με αφετηρία τη σημερινή Σύνοδο, έναν διάλογο με την οργανωμένη βάση της ΕΔΕΚ αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία στη βάση δύο βασικών πυλώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος πυλώνας, συνέχισε, αφορά «στην ανάγκη να υπάρξει μια νέα ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για το μεγάλο εθνικό μας θέμα, που να εγκαταλείπει τους χρεοκοπημένους χειρισμούς του παρελθόντος που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα και τους επ’ απειλούμενους κινδύνους για την εθνική και τη φυσική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού».

Δεύτερος πυλώνας, είπε ο κ. Ομήρου, είναι «οι αναγκαίες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, ριζικές ανατροπές που χρειάζεται να εισαχθούν και στους θεσμούς και στο κράτος», προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε την επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών και μια νέα πορεία που θα φέρνει τους πολίτες στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων».

Η πρόταση του Κινήματος για τις προεδρικές εκλογές, «την κορυφαία πολιτειακή εκλογή, στην οποία η ΕΔΕΚ δηλώνει παρούσα», ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου, είναι σαφής και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες του «ενδιάμεσου χώρου», σε «συμπαράταξη δυνάμεων, με στόχο να διαμορφωθεί μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας, στη βάση των αναγκαίων συγκλίσεων αλλά και στη βάση συμφωνίας πάνω σε ένα πρόσωπο, που θα δώσει αξιόπιστα και νικηφόρα τη μάχη των προεδρικών εκλογών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: iKypros
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης