Συνάντηση με τον πρεσβευτή του Τόγκο στον Ο.Η.Ε. θα έχει σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής προκειμένου να καταθέσει επίσημο αίτημα διαμαρτυρίας για τη στάση της Βρετανίας όσον αφορά στο «επίμαχο» ζήτημα των νησιών Φώκλαντ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

To Μπουένος Άιρες κατηγορεί το Λονδίνο για στρατικοποίηση του Νότιου Ατλαντικού και για επεκτατική πολιτική η οποία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη. Ο Hector Markos Timmerman θα συναντηθεί με τον Kodjo Menan όπου και θα του επιδώσει διαμαρτυρία σχετικά με τις κινήσεις της Βρετανίας στις νήσους «Μαλβίνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Αργεντινή θα ανακαλύψει όταν πάει στον Ο.Η.Ε. ότι είναι απολύτως συστατικό στοιχείο-κλειδί της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών η υποστήριξη της αυτοδιάθεσης», τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Μιλώντας από τη Στοκχόλμη όπου βρισκόταν, ο David Cameron ξεκαθάρισε πως «οι πολίτες των Νήσων Φώκλαντ θέλουν να διατηρήσουν τη σχέση τους με το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Όσο ο λαός των Νήσων Φόκλαντ επιθυμεί τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος, εμείς εγγυούμαστε πως θα κάνουμε ό, τι μπορούμε προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτή τη σχέση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Αργεντινής είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στην πρόθεση της χώρας της να προσφύγει στον Ο.Η.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα.

Στις 2 Απριλίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον πόλεμο των Φώκλαντ (2 Απριλίου-14 Ιουνίου 1982).

Διαβάστε επίσης:
Προσφεύγει στον Ο.Η.Ε. για τα Φώκλαντ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 01:17

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης