Το μακελειό της περασμένης εβδομάδας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με 45 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη νέα κυβέρνηση Μπιναλί Γιλντιρίμ, καθώς δείχνει την Τουρκία ως έναν από τους κεντρικούς στόχους των τζιχανιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου μετά τις ήττες που υφίστανται στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ
.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές άλλων δύο υπόπτων που εντοπίστηκαν στο χώρο αφίξεων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μετά την άφιξή τους από την Ουκρανία. Οι δύο ύποπτοι, ο ένας με διπλό διαβατήριο Κυργιζίας και Ρωσίας και ο δεύτερος με διαβατήριο Κιργιζίας εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο ταυτοτήτων και σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του αεροδρομίου.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν τέσσερις θερμικές σκοπευτικές διόπτρες, τρεις στρατιωτικές στολές παραλλαγής, τρεις αστυνομικές ταυτότητες Κιργιζίας και πέντε πιστοποιητικά γέννησης. Οι δύο ύποπτοι φαίνεται ότι προμήθευαν διαβατήρια και ταυτότητες σε γυναίκες και ζευγάρια με παιδιά σε περιοχές που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο.

«Όλα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε την Κυριακή ότι 29 ύποπτοι κρατούνται από τις Αρχές για την επίθεση στο Ατατούρκ. Παράλληλα, τουρκικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη 13 υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, από τους οποίους οι δέκα ήταν Τούρκοι πολίτες.

«Όλα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Διεξάγουμε μια τεράστια επιχείρηση».

Στο αεροδρόμιο Ατατούρκ είναι εμφανής η παρουσία ένοπλων αστυνομικών σε κάθε χώρο του αερολιμένα, καθώς από τη Δευτέρα -με τη λήξη του Ραμαζανίου- αρχίζει η μακρά περίοδος αργίας για το Μουσουλμανικό Μπαϋράμι και μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναμένεται να μετακινηθεί αεροπορικώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης