Η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι μέχρι τα τέλη του έτους μπορεί να καταγραφούν έως και 1.000 θάνατοι από Covid-19 στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ εάν οι κάτοικοί της δεν αλλάξουν συμπεριφορά και δεν προσπαθήσουν πιο ενεργά να σταματήσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η Λάιτφουτ εξέδωσε την Πέμπτη μια σειρά συστάσεων, που θα ισχύσουν για 30 ημέρες, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα. Ζητά μεταξύ άλλων από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους και να μην δέχονται επισκέπτες, ούτε καν για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Στην περίπτωση που κάποιος ταξιδέψει εκτός της Πολιτείας του Ιλινόι θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών ή να επιδείξει αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήμαρχος διευκρίνισε ότι πρόκειται για «σύσταση» και προέτρεψε τα 2,7 εκατομμύρια συμπολίτες της να μην μετακινούνται παρά μόνο για να πάνε στη δουλειά τους ή στο σχολείο. Ωστόσο, οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα είναι υποχρεωτικό να περιοριστούν στα 10 άτομα, το μέγιστο.

Η Πολιτεία του Ιλινόι, όπου βρίσκεται το Σικάγο, συνέστησε την Τετάρτη στους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους «όσο περισσότερο μπορούν κατά τις επόμενες τρεις εβδομάδες», χωρίς όμως το μέτρο αυτό να είναι υποχρεωτικό.

Οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ και πολλοί περιορισμοί επανέρχονται σε τοπικό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν οδηγίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Στη Νέα Υόρκη, την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 10 το βράδυ από αύριο Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης