Η συγγραφέας Ισαβέλλα Τανικούμι από την Λατινική Αμερική ισχυρίζεται πως η ταινία κινουμένων σχεδίων «Frozen» είναι πλήρως βασισμένη στην ζωή της. Ως αποζημίωση η φιλόδοξη συγγραφέας επιδιώκει να αποσπάσει το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων από την διάσημη εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ.

Η ιστορία για τις πριγκίπισσες Έλσα και Άννα δεν είναι βασισμένη στο παραμύθι του Άντερσεν «Η βασίλισσα του χιονιού», αλλά στην αυτοβιογραφία της που εκδόθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, το 2010, τονίζει η ίδια. Η κα Τανικούμι κατηγορεί την Ντίσνεϊ πως έκλεψε πληροφορίες από τις ιστορίες της, στις οποίες διηγείται λεπτομερώς εμπειρίες από την παιδική της ηλικία, την σχέση της με την αδελφή της, αλλά και το πώς μεγάλωσε «στις σκιές των Περουβιανών Αλπεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγγραφέας διεκδικεί να αποζημιωθεί μέσω αγωγής τριών σελίδων που κατέθεσε στην οποία παρουσιάζει τουλάχιστον 18 χαρακτήρες που έχουν – όπως ισχυρίζεται – «κλαπεί» από τα βιβλία της «Living My Truth» και «Yearnings of the Heart» και έχουν παρουσιαστεί στην επίμαχη ταινία.

Παράλληλα, αναφέρεται στον πρόωρο και τραγικό θάνατο της δικής της αδελφής και μιλά για την περιπετειώδη ζωή της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να συνηθίσει την διαφορετική κουλτούρα στη ζωή της στην Αμερική.

Από την μεριά της η Ντίσνεϊ πρόκειται να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της συγγραφέως, αναδεικνύοντας και σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο ιστορίες, καθώς η Ισαβέλλα Τανικούμι δεν αναφέρεται σε πριγκίπισσες και δεν μιλάει με χιονάνθρωπους, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν και δημοσίευμα στην βρετανική εφημερίδα Independent.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ωστόσο πως ο Ντέβιντ Κάμερον έχει έρθει αντιμέτωπος με δεκάδες μηνύσεις περί αντιγραφής από την κυκλοφορία της ταινίας Avatar το 2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης