Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στην ανάρτησή του στο Twitter, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και το «πάγωμα» της κατάθεσης στη Βουλή των Συμβάσεων και Μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πάντα στέλνω μηνύματα φιλίας, διότι πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτύχαμε με τον αγαπητό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα έφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Είμαι ο πρώτος που σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως, κάποιες φορές γίνονται και λάθη. Είμαι 46 ετών και είναι φυσιολογικό, κάτι που επαναλαμβάνεις τόσα χρόνια να σου…ξεφύγει και στο γράψιμο» δήλωσε o Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την επίμαχη ανάρτηση και τις αντιδράσεις στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση στο περιθώριο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ των Σκοπίων, το οποίο διοργανώνεται από το Φόρουμ των Δελφών.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ανάρτηση, ο Ζάεφ ανέφερε: «Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», αναφερόμενος στη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς το «Βόρεια».

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε επίσης ο Ζάεφ.

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως – Μακεδόνες και Έλληνες – περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμφωνία «αποτελεί μέτρο οικονομικής συνεργασίας, μέτρο κάλυψης του εναέριου χώρου μας από την ελληνική αεροπορία -σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ-, αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης