Για «μετανάστευση» 11 βουλευτών από τους εθνικιστές προς το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Έτσι, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συγκεντρώνει τον «μαγικό αριθμό» των 80 βουλευτών που χρειάζεται προκειμένου να εγκριθεί στη Βουλή η αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση και το κανάλι ALSAT-M.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αλβανόφωνο ΑLSAT-M, οι 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να προσχωρούν στο «στρατόπεδο» των συνταγματικών αλλαγών.
Προηγουμένως το κανάλι TELMA είχε μεταδώσει ότι έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε συζητήσεις με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.
Την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις με την αναθεώρηση του Συντάγματος εξέφρασε ο κ. Ζάεφ την Τετάρτη, σε ομιλία του στο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών που διεξήχθη στα Σκόπια.

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, διότι αυτή (η συμφωνία των Πρεσπών) είναι μοναδική ευκαιρία. Να αναλάβετε ευθύνη για να αδράξουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία για τη ”Μακεδονία”» προέτρεψε την Τετάρτη τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Ζάεφ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας προκρίνεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 16 Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί από τη Βουλή, το επικρατέστερο σενάριο είναι η κήρυξη πρόωρων εκλογών.
Στην ΠΓΔΜ επικρατούν υψηλοί τόνοι στην πολιτική σκηνή μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Η αντιπολίτευση μιλά για νοθεία, η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες και στηλιτεύει τις ρωσικές προσπάθειες άσκησης πολιτικής επιρροής. Κυβερνητικοί κύκλοι αποκαλούν, μάλιστα, τον πρόεδρο της χώρας Ιβανόφ «αχυράνθρωπο» της Μόσχας.
Σε πρόσφατο γερμανικό δημοσίευμα ο συντάκτης παρατήρησε: «Όποιος μπορεί εγκαταλείπει τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, τη Γαλλία ή την Ολλανδία. Πολλοί νέοι σκέπτονται πως ‘αν δεν έρθει η Ε.Ε. σε μας, θα πάμε εμείς σε αυτή’. Ενδεικτικό ότι το διάστημα αναμονής για μια βίζα με προορισμό τη Γερμανία αγγίζει τον έναν χρόνο».
Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης