Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε εννιά Βρετανούς στη Σιγκαπούρη, οι οποίοι κινδυνεύουν να τους επιβληθούν ποινές φυλάκισης για πάρτι που έκαναν σε γιοτ παραβιάζοντας τα υγειονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί από τις Αρχές για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσαν στο AFP οι δικαστικές αρχές της Σιγκαπούρης.

Εικόνες που δείχνουν τους Βρετανούς να κάνουν πάρτι με μαγιό και κόκκινους αγιοβασιλιάτικους σκούφους την επομένη των Χριστουγέννων σε γιοτ στη Σιγκαπούρη προβλήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν την αγανάκτηση πολλών κατοίκων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές άρχισαν έρευνα καθώς εκείνη την περίοδο επιτρεπόταν η συνάθροιση το μέγιστο πέντε ανθρώπων για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία της COVID-19.

Στη Σιγκαπούρη, που είναι γνωστή για την πολύ αυστηρή της νομοθεσία, στους παραβάτες μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 6.240 ευρώ), ακόμη και ποινή φυλάκισης έξι μηνών γι’ αυτού του είδους το αδίκημα.

Η λιμενική και ναυτιλιακή αρχή της Σιγκαπούρης ανέστειλε για 30 ημέρες την άδεια του σκάφους, το οποίο είχε νοικιάσει η ομάδα των Βρετανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, «ο αριθμός των επιβαινόντων ξεπερνούσε το όριο των 5 προσώπων που επιτρεπόταν εκείνη την περίοδο», είχε ανακοινώσει η αρχή αυτή τον περασμένο μήνα.

Η Σιγκαπούρη, η οποία έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, έχοντας καταγράψει περίπου 60.000 κρούσματα του ιού και 29 θανάτους από την COVID-19, έχει υιοθετήσει μια πολύ αυστηρή προσέγγιση απέναντι σε αυτούς που δεν σέβονται τους υγειονομικούς κανόνες.

Τον Ιούνιο απαγορεύτηκε σε τέσσερις Βρετανούς να παραμείνουν στη Σιγκαπούρη έπειτα από βόλτα που έκαναν σε μπαρ, έξω από τις εγκαταστάσεις τους, κατά τη διάρκεια περιόδου lockdown.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης