Η Σιγκαπούρη έθεσε σε λειτουργία μία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό κρουσμάτων, η οποία θα επιτρέπει στις Αρχές να ταυτοποιούν ποιος έχει εκτεθεί σε ανθρώπους που νοσούν με κορωνοϊό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

Η εφαρμογή TraceTogether θα λειτουργεί μέσω της ανταλλαγής σημάτων Bluetooth μεταξύ τηλεφώνων από κοντινή απόσταση, ώστε να εντοπίζονται οι υπόλοιποι χρήστες της σε απόσταση 2 μ. Τα δεδομένα από τα τηλέφωνα με την εφαρμογή θα αποθηκεύονται τοπικά σε καθένα από αυτά, βάσει της τεχνολογίας που ανέπτυξαν το υπουργείο Υγείας και η Κυβερνητική Υπηρεσία Τεχνολογίας (GovTech) της Σιγκαπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρήστες θα πρέπει να στέλνουν τους κωδικούς εισόδου τους όποτε τους ζητεί το υπουργείο Υγείας, ειδάλλως οι αρχές δεν θα μπορούν να γνωρίζουν τα δεδομένα, υπογραμμίζεται στην επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση. Τα δεδομένα στα τηλέφωνα των χρηστών θα είναι κωδικοποιημένα και η εφαρμογή δεν θα έχει πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες, όπως η τοποθεσία του χρήστη.

«Η σχεδίαση του προγράμματος διατηρεί την ιδιωτικότητα του χρήστη από τους υπόλοιπους», δήλωσε ο υπουργός Τζανίλ Πουθουτσεάρι στους δημοσιογράφους.

Ενώ το ‘κατέβασμα’ της εφαρμογής δεν είναι υποχρεωτικό, η κυβέρνηση θα παροτρύνει τους πολίτες να το κάνουν. Μετά την αντιμετώπιση της επιδημίας η GovTech θα καταργηθεί, σύμφωνα με την περιγραφή της στο Apple App Store.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Σιγκαπούρη έχει εφαρμόσει αυστηρότατα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού — που περιλαμβάνουν αστυνομικούς ελέγχους και κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων φορέων. Τον περασμένο μήνα απήγγειλε κατηγορίες σε ένα ζευγάρι γιατί έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τις κινήσεις του στις Αρχές που προσπαθούσαν να εντοπίσουν τις επαφές του.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης