Επί τόπου σκοτώθηκε ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, η οποία εκτροχιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε αγροτική περιοχή πολύ κοντά στον σταθμό Καλογιάνοβετς στο βορειοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς το επιβατικό τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Σόφια-Βάρνα. Οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 15, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης Στάρα Ζαγόρα. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 160 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Αρκετοί επιβάτες βρίσκονταν έξω από τα εκτροχιασμένα βαγόνια σε κατάσταση σοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του δημόσιου οργανισμού «Σιδηροδρομική Υποδομή» Μίλτσο Λάμπρεφ, η σιδηροδρομική γραμμή στην ευρύτερη περιοχή έχει εκσυγχρονιστεί πρόσφατα, γι’ αυτό και θεωρεί πιθανόν το δυστύχημα να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης