Νέο μήνυμα προς την Τεχεράνη να αδράξει την ευκαιρία των συνομιλιών με τους διεθνείς ηγέτες για να αποφευχθούν «ακόμη χειρότερες συνέπειες», απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι το «παράθυρο» για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα συρρικνώνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ομπάμα παρατήρησε ότι η τάση του Ιράν είναι να αναβάλλει και να καθυστερεί τις συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο Αφγανιστάν διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κάποια «ξαφνική» αλλαγή όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, παρά τα πρόσφατα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε από την πλευρά του στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Βρετανία δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα στο Αφγανιστάν.

«Η Βρετανία πολεμά στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών από την αρχή της σύγκρουσης το 2001. Έχουμε ακόμα 9.500 στρατιώτες εκεί. Θα ολοκληρώσουμε την αποστολή αυτή και θα το πράξουμε με υπευθυνότητα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στη βίαιη αναταραχή στη Συρία, και προειδοποίησε ότι ένας εμφύλιος πόλεμος ή μια επανάσταση είναι αναπόφευκτοι, εάν ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ συνεχίσει την καταστολή.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης