Σφίγγει ο κλοιός του FBI για τους... καουμπόηδες του Όρεγκον

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, 08:30
Σφίγγει ο κλοιός του FBI για τους... καουμπόηδες του Όρεγκον
Πράκτορες του FBI περικύκλωσαν τους τέσσερις τελευταίους καταληψίες στο φυσικό πάρκο Μαλέρ του Όρεγκον. Δεν έχει υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της κατάληψης πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη χρήση βίας.

Στους τέσσερις ακτιβιστές έχουν απαγγελθεί κατηγορίες -μαζί με άλλους 12 που έχουν ήδη συλληφθεί- για συνωμοσία παρεμπόδισης των ομοσπονδιακών αρχών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο πάρκο. Αιτία για την κατάληψη του συγκεκριμένου χώρου στις 2 Ιανουαρίου στάθηκε η επιστροφή στη φυλακή δύο ιδιοκτητών ράντσων από το Όρεγκον, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι άναψαν φωτιές που επεκτάθηκαν σε ομοσπονδιακή περιουσία γύρω από το καταφύγιο.

Η κατάληψη του πάρκου πήρε τη μορφή διαμαρτυρίας κατά του ελέγχου από τις ομοσπονδιακές αρχές εκτάσεων εμβαδού εκατομμυρίων στρεμμάτων στις δυτικές περιοχές των ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του Άμον Μπάντι.

Ο Μπάντι και άλλοι 10 συνελήφθησαν στο Όρεγκον τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια συμπλοκής με το FBI, αλλά και την πολιτειακή αστυνομία, κατά την οποία ο εκπρόσωπος της ομάδας Ρόμπερτ Φίνικαμ έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς. Ο 12ος της ομάδας παραδόθηκε στην αστυνομία στην Αριζόνα.

Οι πράκτορες του FBI κινήθηκαν προς τους τέσσερις καταληψίες, όταν ένας από αυτούς οδήγησε όχημα 4x4 έξω από τα οδοφράγματα που έχουν στήσει εντός του πάρκου. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον οδηγό, ο οποίος επιτάχυνε και επέστρεψε στα οδοφράγματα, έπειτα από προσπάθεια σύλληψης των υπόλοιπων τριών στον χώρο των οδοφραγμάτων.

Διαβάστε επίσης:
Έληξε η κατάληψη «καουμπόηδων» στο Όρεγκον: Συνελήφθη ο αρχηγός, ένας νεκρός από πυρά, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, 09:33

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, 09:02