Για «πραγματική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, αναφερόμενος στις διαφορές των κομμάτων σε ότι αφορά την πολιτική αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Έχει επηρεαστεί η θεμελιώδης εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, διότι το κράτος δικαίου έχει παραδοθεί ενώπιον της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, δηλώνει ο κ. Σέντερ στην αυριανή Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι η σχέση με το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο από το 1976, καθώς το ζήτημα «εσωτερική ασφάλεια και κράτος δικαίου» αποτελεί κεντρικό θέμα της Χριστιανικής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ και τον Αντικαγκελάριο και Αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προκειμένου να εξετάσουν τις εξελίξεις και την κυβερνητική πολιτική στην προσφυγική κρίση.

Ο κ. Ζεεχόφερ έχει ήδη δηλώσει ότι απαιτεί από την κυρία Μέρκελ να περιορίσει το προσφυγικό κύμα, ενώ έχει απειλήσει με «έκτακτα μέτρα άμυνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης