Ο Κόφι Ανάν, ειδικός απεσταλμένος του Ο.Η.Ε και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, παραμένει σε στενή επικοινωνία με τις συριακές Αρχές αναφορικά με τις προτάσεις του για τον τερματισμό των συγκρούσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Η πόρτα του διαλόγου είναι ακόμη ανοιχτή. Οι προτάσεις του κ. Ανάν είναι υπό συζήτηση με τις συριακές Αρχές» είπε στη Γενεύη ο εκπρόσωπός του Άχμεντ Φάουζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανάν, το γραφείο του οποίου βρίσκεται στη Γενεύη, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μέσω τηλεδιάσκεψης από την ελβετική πόλη την Παρασκευή.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε συνομιλίες στη Δαμασκό με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι έλαβε την απάντηση του Άσαντ, αλλά αναμένει και απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν.

Το σχέδιο του Ανάν περιέγραφε τα βήματα που χρειάζονταν να γίνουν, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των εχθροπραξιών, της πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια και της έναρξης ενός πολιτικού διαλόγου με τη συριακή αντιπολίτευση, είπε ο κ. Φάουζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης