Σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων καταδικάστηκε ένας κινέζος χάκερ κατηγορούμενος για τον ρόλο του σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης που συνδέεται με τον θάνατο, πέρυσι, μίας έφηβης.

Ο Ντου Τιανγιού καταδικάστηκε από το Λαϊκό Δικαστήριο του Λουτζουάνγκ στην επαρχία Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, με την κατηγορία ότι παραβίασε προσωπικά δεδομένα. Το δικαστήριο του επέβαλε επίσης πρόστιμο 60.000 γιουάν (9.000 δολάρια ΗΠΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016, ο Ντου πούλησε τα προσωπικά δεδομένα των σπουδαστών που έδωσαν στις εθνικές εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, γνωστές και ως «γκαογκάο», στον Τσεν Γουενχουέι επιτρέποντας σε αυτόν και στους συνεργούς του να τους εξαπατήσουν.

Ένα από τα θύματα ήταν η Σου Γιουγιού, μία απόφοιτος λυκείου από το Λινγί. Η άτυχη κοπέλα πέθανε από καρδιακή ανακοπή τον Αύγουστο του 2016, αφού έχασε 9.900 γιουάν, χρήματα με τα οποία θα πλήρωνε τα δίδακτρα του πανεπιστημίου, και της τα πήραν οι απατεώνες. Ο θάνατός της προκάλεσε τεράστια οργή σε ολόκληρη τη χώρα.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Λουτζουάνγκ διαπίστωσε ότι τον Απρίλιο του 2016 ο Ντου χακάρισε έναν επίσημο ιστότοπο που περιείχε προσωπικά δεδομένων των εξεταζόμενων στις εθνικές εξετάσεις της περιφέρεις Σαντόνγκ, παίρνοντας έτσι παράνομα πληροφορίες για πάνω από 640.000 άτομα. Στη συνέχεια πούλησε τα δεδομένα περισσοτέρων από 100.000 υποψήφιων σπουδαστών έναντι 14.100 γουάν στον Τσεν μέσω της κινητής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες, η συμμορία του Τσεν έκανε περισσότερες από 10.000 κλήσεις και απέσπασε πάνω από 200.000 γιουάν.

Ο Τσεν καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για απάτη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ οι συνεργοί του καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από τρία έως 15 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης