Τουλάχιστον τρεις τροπικοί κυκλώνες που συγκαταλέγονται στο ανώτατο όριο της κατηγορίας «οδεύουν» προς το νησιωτικό κρατίδιο του νότιου Ειρηνικού, Βανουάτου, με ανέμους ταχύτητας μέχρι 185 χλμ. την ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως ανακοίνωσε η τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Ο καιρός είναι κάθε λεπτό που περνά πιο άγριος και η πρωτεύουσα, όπως και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας, παραμένει σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε από την πρωτεύουσα, Πορτ Βίλα η εκπρόσωπος της UNICEF Αλις Κλέμεντς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυκλώνας Παμ αναβαθμίστηκε στην κατηγορία πέντε αλλά δεν αναμένεται να πλήξει τις ηπειρωτικές περιοχές του νησιού, αν και θα περάσει κοντά από το Βανουάτου προκαλώντας ενδεχομένως πλημμύρες.
Ένας άλλος τροπικός κυκλώνας, ο Όλγουιν, που πνέει με ανέμους άνω των 165 χλμ. την ώρα κινείται προς την δυτική ακτή της Αυστραλίας, νότια από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Πορτ Χέντλαντ, αλλά αναμένεται να εξασθενίσει στη διάρκεια της ημέρας.

Ο τρίτος κυκλώνας, ο Νάθαν από τη βορειοανατολική ακτή της πολιτείας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, αναμένεται να κινηθεί βόρεια και ανατολικά μακριά από την ακτή του Βανουάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης