Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότερα από 150 σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ήδη οι Αρχές στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία κήρυξαν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι ανατολικές ακτές της Αυστραλίας προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι μετεωρολογικές συνθήκες στο Σίδνεϊ, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας, δεν ήταν ιδιαίτερα ακραίες τις δύο προηγούμενες ημέρες, σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν ισχυροί, ξηροί άνεμοι.

Για αυτόν τον λόγο οι Αρχές προειδοποίησαν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών για αύριο Τρίτη, για πρώτη φορά από το 2009.

«Αύριο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες και να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς» δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερεζικλιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πέντε εκατομμύρια κατοίκους, το Σίδνεϊ περιστοιχίζεται από μεγάλες περιοχές με θάμνους, οι οποίοι είναι ξεροί, καθώς τους τελευταίους μήνες δεν έχουν καταγραφεί καθόλου βροχοπτώσεις στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των περιοχών που θεωρούνται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Απομακρυνθείτε όσο τα πράγματα είναι ήρεμα, χωρίς την πίεση ή το άγχος των πυρκαγιών» επεσήμανε ο διοικητής της πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτσίμονς.

Οι Αρχές υπογράμμισαν ότι ακόμη και τα σπίτια που είναι κατασκευασμένα να αντιστέκονται στις πυρκαγιές δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνθήκες.

Στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονται 18 πυρκαγιές, δύο από τις οποίες είναι εκτός ελέγχου. Ο Φιτσίμονς επεσήμανε ότι επιπλέον 400 πυροσβέστες με 50 οχήματα αναμένονται στην πολιτεία από τη γειτονική Βικτόρια για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης