Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης, η Κρίστια Φρίλαντ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τέθηκε σε απομόνωση, αφού ενημερώθηκε μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πως έπρεπε να υποβληθεί σε τεστ για τον SARS-CoV-2.

«Σήμερα, εξετάστηκα (…) αφού έλαβα ειδοποίηση από την εφαρμογή COVID Alert. Βρίσκομαι σε καραντίνα εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τεστ μου», ανέφερε η Φρίλαντ, η οποία είναι επίσης υπουργός Οικονομικών, μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εφαρμογή COVID Alert είναι σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας εναντίον του ιού», πρόσθεσε η ίδια, ενθαρρύνοντας τους Καναδούς να την εγκαταστήσουν στα κινητά τους και να τη χρησιμοποιούν.

Η εφαρμογή ειδοποιεί τις επαφές του χρήστη της εάν καταχωρίσει πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Έχει καταφορτωθεί περίπου 4,9 εκατομμύρια φορές αφότου άρχισε να λειτουργεί και περίπου 3.000 Καναδοί έχουν κάνει καταχωρίσεις για να ενημερώσουν τις επαφές τους πως μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο, στο λεγόμενο πρώτο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είχε τεθεί σε απομόνωση όταν διαγνώστηκε πως μολύνθηκε η σύζυγός του, η Σοφί Γκρεγκουάρ-Τριντό.

Δύο ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Έριν Ο’ Τουλ του Συντηρητικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) και ο Ιβ-Φρανσουά Μπλανσέ του Bloc Québécois, προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό τον Σεπτέμβριο.

Στον Καναδά, χώρα η οποία πλήττεται από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτό το στάδιο 10.136 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 234.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα ως χθες.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης