O πάπας Φραγκίσκος συνάντησε σήμερα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία έχουν εγκαταλείψει οι γονείς τους και σταμάτησε για να προσευχηθεί μπροστά από έναν «κήπο για τη μνήμη των παιδιών» που χάθηκαν έπειτα από άμβλωση, δύο ενέργειες με υψηλή συμβολική αξία σε κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Νότια Κορέα.

Καθώς υποδεχόταν τον Φραγκίσκο στο «Σπίτι της Ελπίδας» στο Κοτονγκνάε, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Σεούλ, ο επίσκοπος του Σεονγκτζού, Γκαμπριέλ Σανγκ Μπονγ ουν, υπογράμμισε ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται «αντιμετωπίζουν τον πόνο τού να εγκαταλειφθούν δύο φορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν επειδή ήταν ανάπηρα και έπειτα εγκαταλείφθηκαν καθώς δεν τα υιοθέτησε κανείς: στην κορεατική κοινωνία οι πολίτες διστάζουν ακόμα να υιοθετήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες» σημείωσε.

«Ζήτω ο Ιησούς, ο Κύριος» τραγουδούσαν οι αδελφές και οι μοναχές χειροκροτώντας- έναν ύμνο που ο καρδινάλιος από την Αργεντινή Χόρχε Μπεργκόλιο αγαπά ιδιαίτερα, όταν ο πάπας εμφανίστηκε στην αίθουσα μπροστά από παιδιά και ενήλικες που κάθονταν σε αναπηρικά καροτσάκια.

Παιδιά με ειδικές ανάγκες εκτέλεσαν μια χορογραφία μπροστά του. Εκείνος ενώπιον του προσωπικού που ήταν πολύ συγκινημένο, χάιδεψε το κεφάλι, αγκάλιασε και ευλόγησε καθένα από τα παιδιά, τα βρέφη και τους ενήλικες που είχαν συγκεντρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα ο ποντίφικας έκανε μια στάση μπροστά από μία τεράστια έκταση όπου είχαν τοποθετηθεί περίπου 1.000 λευκοί σταυροί, που υπενθυμίζουν τον μεγάλο αριθμό των αμβλώσεων.

Η Καθολική Εκκλησία καταγγέλλει συχνά τον μεγάλο αριθμό αμβλώσεων στη Νότια Κορέα, ένα θέμα που απασχολεί επίσης τον πάπα, ο οποίος καταγγέλλει «την κουλτούρα του θανάτου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης