Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και τριών μηνών καταδικάστηκε στην Αγγλία ο άστεγος άνδρας που ομολόγησε ότι λήστεψε θύματα της περσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, ενώ αυτά κείτονταν ανήμπορα στον συναυλιακό χώρο Manchester Arena.

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, που αρχικά είχε προσποιηθεί τον ήρωα που βοήθησε τους τραυματίες, εκμεταλλεύτηκε το χάος που προκάλεσε η επίθεση για να κλέψει μία τσάντα και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη χρεωστική κάρτα που βρήκε στην τσάντα για να φάει στα McDonald’s και αγνοούσε επί μία ημέρα τα τηλεφωνήματα των συγγενών της κοπέλας στην οποία ανήκε το κινητό.

Ο Πάρκερ θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το μισό της ποινής, για να βγει με αναστολή.

«Ήσουν ένας κοινός κλέφτης», είπε κατά την αναγγελία της ποινής ο δικαστής Ντέιβιντ Χερνάντεζ. «Έκλεψες από ανθρώπους που ήταν σοβαρά τραυματισμένοι τη στιγμή που άλλοι ήταν είτε νεκροί είτε πέθαιναν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πιο αξιόμεμπτες συνθήκες», προσέθεσε.

Η βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, πέρυσι τον Μάιο, προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Πολλά από τα θύματα ήταν έφηβοι που παρακολουθούσαν συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε.

Δράστης ήταν ο νεαρός Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός πολίτης με καταγωγή από τη Λιβύη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης