Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων για τον επιχειρηματία Άκη Λευκαρίτη και 10 χρόνων για τον Νίκο Νικολάου επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη στη Λάρνακα, για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων που συγκλόνισε πρόσφατα την κυπριακή κοινωνία. Η διαδικασία της επιβολής της ποινής έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Στην απόφαση του ο δικαστής τόνισε ότι τα παιδιά του καθενός είναι παιδιά της κοινωνίας, η οποία οφείλει να τα προστατέψει. Σημειώνεται ότι στο σκεπτικό της απόφασης υπήρξε διαφοροποίηση στις ποινές επειδή ο κατηγορούμενος Νίκος Νικολάου δεν είχε σεξουαλικές επαφές με τα θύματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος, Άκης Λευκαρίτης να καταδικαστεί με μεγαλύτερη ποινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι οι δύο ανήλικες ήταν διακορευμένες δεν κρίθηκε ως ελαφρυντικό των κατηγορούμενων από το Δικαστήριο. Στην απόφαση λήφθηκαν υπόψη η αυξητική τάση τέτοιων κρουσμάτων στην κυπριακή κοινωνία και το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κατά συρροή τις δύο ανήλικες, οι οποίες βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τέλος ο δικαστής αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν χωρίς τη χρήση μέσων αντισύλληψης από τον κατηγορούμενο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, τόνισε το Κακουργιοδικείο, πάτησαν «πάνω σε ερείπια». Τόνισε επίσης ότι οι δύο κατηγορούμενοι αν και πατέρες, δεν επέδειξαν ευαισθησία απέναντι στις ανήλικες.

Η μόνη δήλωση, στην οποία προέβη ο συνήγορος του Άκη Λευκαρίτη, δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου, είναι ότι εντός 15 ημερών θα εφεσιβάλει την απόφαση του Κακουργιοδικείου, χαρακτηρίζοντας την ως πολύ αυστηρή. Από την πλευρά του ο δημόσιος Κατήγορος Ανδρέας Αριστείδης, χαρακτήρισε την απόφαση ως ικανοποιητική, η οποία καταδεικνύει το μέγεθος του αξιόποινου των πράξεων των δύο κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης