Σημαντική αύξηση στα ποσοστά ανεργίας αντιμετωπίζει η γειτονική Ιταλία, με τους δείκτες να καταγράφουν νέο ρεκόρ τον μήνα Μάρτιο, φθάνοντας το 9,8% του ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Istat.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2004, οπότε άρχισαν να καταγράφονται τα μηνιαία στοιχεία για την εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό ανεργίας ήταν 9,6%, σύμφωνα με το Istat, το οποίο αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή του για τον συγκεκριμένο μήνα, που ήταν στο 9,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από την οικονομική κρίση και την ανεργία περισσότερο πλήττονται οι νέοι ηλικίας από 15 έως 24 ετών, με το ποσοστό ανέργων να αγγίζει τον Μάρτιο το 35,9%, επίσης επίπεδο ρεκόρ, από 33,9% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Istat, ο αριθμός των ατόμων που ζητούν εργασία ανήλθε σε 2.506.000 τον Μάρτιο σε ολόκληρη τη χώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,7% σε έναν μήνα (66.000 άτομα) και αύξηση κατά 23,4% σε ένα έτος (476.000 άτομα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία καταγράφει σημαντική αύξηση σταδιακά από το περασμένο καλοκαίρι, με τη χώρα να εισέρχεται επισήμως σε ύφεση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης