Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε βαθύ προβληματισμό, λόγω της πτώσης της δημοτικότητάς του.

Ένα από τα αγκάθια που συναντά είναι και η συνεννόηση με τα άλλα κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης προκειμένου να πετύχει συμφωνία για την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ελπίδες μου για την επίτευξη συμφωνίας γύρω από τον καταστατικό χάρτη, μειώνονται καθημερινά, είπε επιστρέφοντας από το Βερολίνο ο Ερντογάν. Εξέφρασε όμως την άποψη ότι το κόμμα του θα παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως το τέλος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ελπίζει ότι τελικά θα πετύχει κάποιου είδους συμβιβασμό με τα δύο κυριότερα αντιπολιτευόμενα κόμματα το Ρεπουμπλικανικό CHP και το Εθνικιστικό Κίνημα MHP προκειμένου να γραφεί «ένα εντελώς καινούργιο σύνταγμα».

Από τα ηγετικά στελέχη των Σοσιαλιστών αντιπρόεδρος της ευρω-ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ο Libor Roucek, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ζαμάν», είπε πως οι καλές σχ΄σεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, εξερτάται σε μεγάλο βαθμό από την αλλαγή του τουρκικού συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης