Χιλιάδες κάτοικοι του Σαράγεβο συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για να αποτίσουν φόρο τιμής σε 175 θύματα της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα, τα λείψανα των οποίων μεταφέρονται από το νεκροτομείο στο Βίσοκο στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι στη Σρεμπρένιτσα.

Η ταφή των λειψάνων στο Ποτοτσάρι θα γίνει στις 11 Ιουλίου, ημέρα συμπλήρωσης 19 χρόνων από τη γενοκτονία 8.000 Μουσουλμάνων από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με προσευχή και σιωπή οι κάτοικοι του Σαράγεβο περίμεναν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τα φέρετρα με τα λείψανα των θυμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους και ταυτοποιήθηκαν με ανάλυση DNA.
Στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι πλησιάζουν και οι περίπου 5.000 συμμετέχοντες στη φετινή «Πορεία Ειρήνης».

Άνθρωποι απ’ όλα τα μέρη του κόσμου ξεκίνησαν πεζοί από το χωριό Νεζούκ κοντά στην Τούζλα και διανύουν απόσταση 120 χιλιομέτρων για να φθάσουν στη Σρεμπρένιτσα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι.

Ποδηλατικό μαραθώνιο στη μνήμη των θυμάτων με τελικό προορισμό το Ποτοτσάρι ξεκίνησαν χθες από την πόλη Μπίχατς ποδηλάτες από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης