Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης έχουν ληφθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εν όψει της άφιξης του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες, η υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών και οι ένοπλες δυνάμεις της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης έχουν καταρτίσει από κοινού σχέδιο δράσης και μέτρα αστυνόμευσης, καθώς στο Σαράγεβο θα διεξαχθεί αύριο κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σερβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία με στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών της Βοσνίας Ντένις Ζβίζντιτς.

Η συνάντηση εργασίας Βοσνίας – Σερβίας είναι η πρώτη σε διακυβερνητικό επίπεδο, ενώ πρόκειται για την πρώτη άφιξη του κ. Βούτσιτς στη χώρα, από τον περασμένο Ιούλιο, όταν δέχθηκε επίθεση στη Σρεμπρένιτσα, όπου μετέβη για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 20η επέτειο της γενοκτονίας σε βάρος των Μουσουλμάνων της Βοσνίας.

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ανήγγειλε την υπογραφή τεσσάρων πρωτοκόλλων συνεργασίας, μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό των αγνοουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τη συνάντηση θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων και στο κλείσιμο εκκρεμών ζητημάτων από την περίοδο του πολέμου, όπως είναι διακρίβωση της τύχης αγνοουμένων, το ζήτημα των συνόρων, η κρατική περιουσία, η περιουσία επιχειρήσεων και πολιτών και οι παλιές αποταμιεύσεις σε ξένο συνάλλαγμα» δήλωσε ο πρέσβης της Βοσνίας στο Βελιγράδι Λάζαρ Μίρκιτς σε συνέντευξή του εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης