Η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους Χούθι της Υεμένης ως τρομοκρατική οργάνωση, παρά την απόφαση που έλαβαν οι ΗΠΑ να βγάλουν τους αντάρτες από τη «μαύρη λίστα», ανέφερε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του σουνιτικού βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι από τις 16 Φεβρουαρίου οι Χούθι θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων». Η Σαουδική Αραβία δεν είχε αντιδράσει επισήμως μέχρι σήμερα στην απόφαση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους Χούθι ως τρομοκρατική οργάνωση και θα αντιμετωπίζουμε τις απειλές τους με στρατιωτική δράση», είπε ο Αμπντάλα αλ Μουαλάμι στο σαουδαραβικό Asharq News. Η δήλωσή του αναμεταδόθηκε το Σάββατο μέσω του Twitter από την αποστολή της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΗΕ.

Σήμερα, πολλοί σχολιαστές σε κρατικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι θα «ενθαρρύνει» τους Χούθι, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. «Είναι σαφής η αντίθεση μεταξύ του ισχυρισμού της νέας κυβέρνησης (των ΗΠΑ) ότι στηρίζει την ασφάλεια του βασιλείου και της ήπιας αντιμετώπισης των Χούθι», γράφει ο Χαμούντ Άμπου Ταλίμπ στην εφημερίδα Okaz.

Ο σχολιαστής Φαχίμ αλ Χαμίντ, επίσης στην Okaz, υποστηρίζει ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον είναι ένα «δώρο» στους Χούθι και το Ιράν το οποίο στέλνει «τα λάθος μηνύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης